Індійський шафран дуже корисний, тому застосовують його не тільки в кулінарії, але й у медицині.
У кулінарії шафран дуже цінують за його смак і ні на що не схожий аромат. Пряність рекомендується використовувати самостійно, без додавання будь-яких інших прянощів.
Шафран індійський додають у різноманітні страви з м'яса, птиці, риби, у страви з овочів, у гарніри з круп.
У харчовій промисловості його можуть додавати під час виготовлення ковбас і сирів.
Дуже часто шафран використовують для ароматизації та фарбування солодкого тіста, кремів, ін. десертів, напоїв.
Дуже важливо не перестаратися з дозуванням, оскільки це може додати їжі гіркоту.
Корисні властивості шафрану:
Індійський шафран очищає наш організм від токсинів і шлаків.Пряність робить чудовий вплив на весь організм і здатна прискорити процес одужання після будь-якої хвороби.Шафран дуже корисний для очей. Він практично в прямому сенсі слова омолоджує очні клітини.Якщо регулярно вживати відвар із шафрану, це допоможе відновити клітини мозку, зміцнити нерви, поліпшити пам'ять.Спецію рекомендують на перших стадіях атеросклерозу, а також у разі гіпертонії.Благворно впливає крок на жіноче здоров'я, він налагоджує менструальний цикл, а також підсилює статевий потяг.
- Ціна: 396 ₴